Thursday, August 16, 2012

Raye dolu2 dpt kad raye..

Assalamualaikum..
Alkisah..smlm aku berkemas-kemas bilik yg xberapa nk rupa bilik..lps tu kan..terjumpa la satu peti yg berisi..haa..bukan berisikan harta karun tp harta khazanah aku dolu2..hah!duk saspen bukak peti tu, terjumpa pulak kad raya zaman dulu kala..Bile aku nampak je kad2 raya yg sweet tu,terus tersengih2..hehe..comelnye zaman dulu2 maen2 antar kad raya..



Haa..kau tgk sweet x zaman kanak2 aku?hee..asal nak raya je,msg2 dah kalut mintak alamat kwn2.bile lg bape hari nak raya, aku tau org palingg busy sekali time tu mst pakcik posmen.kompem!hari2 ade je pacik posmen dtg umah.aku tgl jerit 'makaceh pacik pocmen!' kalau bukan aku yg amek sndiri kad tu, mst mak aku yg jerit kan utk aku 'adik!ni ha ade kad lg!'

Kalau zaman sekarang, aku rasa org plg relax sekali pacik posmen.sbb dia da xyah kalut nak bg kad2 raya kat org dah. die sebok antar brg2 tempahan online je kat umah2 org.surat menyurat?aku rase kurang dah kot..org la ni guna email je..wish raya?jgn harap nk jumpa bdk2 guna kad2 lg la der..jarang dah nk jumpe..cuba kau pikir ape perasaan amoi2 yg jual kad2 raye kat kedai tu?huh mst la sadis.kad raya dah xlaku.xpikir kilang yg wt kad2 tu lg..Oh men..seddih okkeh..bdk2 skg nk wish raya plg2 pun wish kat Tweeter dgn FB je..


Bila dingat-ingat zaman dulu2 mmg bes..alahai rindu pulok rase..zaman aku duk hostel dulu xde pun mende alah FB sume2 bagai..so kalau dulu2 rase bengang ngan sape2 hantar surat je..surat layang..letak bwh meja org tu kat kelas die *nmpk sgt mcm biasa buat.aku xpenah buat.aku ckp berdasarkan apa yg aku nmpk..hee* kalau zaman la ni, bengang dgn org tu, tgl update status je tanda bengang.wohoii..aku baca pn rasa gerun..zaman da berubah.. *adakah ini menunjukkan aku semakin matang??*

Ha mcm tu la alkisah nye..zaman da berubah..skrg xmcm dolu2 yg sweet..tetibe terfikir..time update entri ni adakah aku semakin tua?oh tidakk..haha..ok la..sampai sini saje kot... :)


apa2 pun,ini kad plg sweet aku penah dpt..kih3


Thanks for reading this entry :)

9 comments:

  1. wah!byknye dpt kad raya dulu2:)
    skrg nie ada yg hantar kad raya,tp tradisi tu seakan dilupakan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..sbb dulu2 sy pn rajin hntr2 jgk.hik3..tu la..tradisi ni mkin dlupakan ..

      Delete
  2. kad raye spring tuu, bile bukak je opocot tekejut mak. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..mmg!mmg terkejot..tp bajet2 mcm cool jela..haha

      Delete
  3. Woo banyaknye kad raya. hikhokss. Eh ehh akak study kat upsi eh? Dayg bru nak masuk sana this sept. hihi. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke dyg??waa..kos ape?ehem2 blh buli junior ni!haha..welcome to upsi yunk :D

      Delete
  4. memg seroinok dpt kad raya :) selmat hri rye :))))

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum.. Selamat hari raya maaf zahir dan batin...^_^
    http://lokmanramli.blogspot.com/2012/08/selamat-hari-raya-aidilfitri-daripada.html

    Dari lokman, bakal isteri dan keluarga.

    ReplyDelete
  6. Ehem-2, kad raya tu memang sweet..

    ReplyDelete