Sunday, March 23, 2014

Chord Dan Lirik Kerana Kau By Daiyan Trisha

C                    G
Disaatku menjadi pilihan
Am                     G
kau menjadikan ku yang pertama
C                    G
disaatku dalam kesedihan
Am                   G
kau menyanyikan lagu irama

Dm                 F
ku mampu tempuhi halangan
C                   G
tapi tidak ku mampu tanpamu

Chorus

C                     G
kerana kau berikan ku bahagia
F                    C
bila kau menyatakan cintamu 
C                    F
kerana kau membuatku terlena dalam rindu 
G     F     C
aku cinta padamu

C                  G
Disaatku memikul bebanan
Am                 G
kau memberikanku kekuatan
C                     G
ohh kehadiranmu hanya satu 
Am         G
sentiasa menemaniku

Dm                 F
ku mampu tempuhi halangan
C                   G
tapi tidak ku mampu tanpamu

C                     G
kerana kau berikan ku bahagia
F                    C
bila kau menyatakan cintamu 
C                    F
kerana kau membuatku terlena dalam rindu 
G     F     C
aku cinta padamu

C                     G
kerana kau berikan ku segalanya
F                    C
sabar tanpa ada rasa jemu
C                     F
kerana kau membuat ku terlena dalam rindu
G     F     C
aku cinta padamu
G     F     C
aku cinta padamu

C                     G
kerana kau berikan ku bahagia
F                    C      G
bila kau menyatakan cintamu 
C                    F
kerana kau membuatku terlena dalam rindu 
G     F     C
aku cinta padamu

C                     G
kerana kau berikan ku segalanya
F                    C     G
sabar tanpa ada rasa jemu
C                     F
kerana kau membuat ku terlena dalam rindu
G     F     C
aku cinta padamu...
G     F     C
aku cinta padamu...

aku cinta padamu...

Kerana Kau (Lagu Tema DEE) - Daiyan Trisha
 (Official Music Video)

Tuesday, January 14, 2014

PS Lightroom 3 : Black And White Theme

Gittew semangat hapdate blog sampai dua entry sekali..hokkeh kali ni plak nk share tema black and white.mungkin bila kau tgk gambo sebelum dan selepas kau akan...haaa...jeng jeng jeng *bajet cm pro sgt

Gambo Before..siap berkarpet bagai

After
hah over tak hasilnya? ke aku yg over exited sensorang? ahakz..ok hat ni aku guna Preset Black and white super brightness die terang giler.then aku adjust pakai adjustment brush untuk gelapkan diriku disitu bersama gitar kapok tersebut..as simple as well..itu sajjaa..daa!

Thanx 4 de reading :)




PS Lightroom 3 : Painting Theme

Salam..
Wuyoo lama benaw xhapdate blog..ah xreti nk hapdate membebel pepanjang..nk kata wat tutorial shawl lg buta fesyen..aku nk share bnd yg aku minat and salu buat je..

Kali ni nk share apa yg aku salu buat.tp xbebel panjang kot.juz tunjuk sesikit je..ihikz :P

Before
waktu memula aku nampak gambo ni aku mcm nampak ada sesuatu yg aku blh buat dgn gambo ni..dan lepas aku godek2 blaa blaa dan blaa, akhirnya jd la cam hasil kat bawah ni..time ni aku edit guna preset Old School Colour..Then adjust bahagian brightness sikit pastu apa tah lagi..xhengat..

After
Thats all :)
Thanks 4 the reading!

Saturday, September 14, 2013

chord and lirik Kau Pergi Jua By IamNeeta ft Najwa Latif

Kesemua guna chord :
 

C       D       G         D

Kau pergi Jua Dari hidupku 
Kini sendiri Dihari hariku 
Pulang Kedakapanku 
Aku ingin kau selalunya disini 
Hanya hadirmu bisa Menyatukan masa kita berdua

Kau pergi Jua Dari hidupku 
Kini sendiri Dihari-hariku 
Aku ingin kau selalunya disini 
Hanya hadirmu bisa Melenyapkan 
segala sunyi disini 

Pulang Kedakapanku 
Aku ingin kau selalunya disini 
Hanya hadirmu bisa Menyatukan masa kita berdua

Pulang Kedakapanku (kedakapanku) 
Aku ingin kau selalunya disini 
Hanya hadirmu bisa Melenyapkan segala sunyi disini

Nak belajo caranya? kek sini ye yop :
*oh btw ni bkn aku deh.aku copy dr account youtube dak comel ni :)



Sunday, August 25, 2013

Lirik dan Chord Pencuri By mark Adam



INTRO : Am

Am          C
Jangan tinggalkan auramu
F        G
Di sekelilingku
Am           C
Ia membuat aku termimpi
F         G     Am
Mimpikan kita

Am          C
Jangan biarkan wangianmu
F            G
Mohon memahami
Am             C   
Ia melekat di hidung yang memenuhi
F             G        Am
Di setiap sudut mindaku

c/o:
Am        C
Kan ku curi hatimu
F              G
Menyamun senyummu
Am         C
Kan ku culik cintamu
F               G
Macam ku larikan lirikmu
Am           C
Kau tak perasan aku suka mu
F       G
Dari dulu lagi
Am       C
Kau simpan hatiku
F          G            Am
Dari darjah satu (darjah satu)

Am                 C
Jangan senyum bila di depanku
F            G
Fokusku tergendala
Am                C
Kau memaksa aku menutup mata
F               G
Tak sempat tutup telinga
         Am
Bila kau tertawa

papapapapa (Am, C, F, G 3X....Am)

Am         C
Kan ku kembalinya padamu nanti
F            G
Bila kita berjanji
                Am
Tuk sehidup semati

ULANG C/O :
Am        C
Kan ku curi hatimu
F              G
Menyamun senyummu
Am         C
Kan ku culik cintamu
F               G
Macam ku larikan lirikmu

Am                                                        C
Kau, kau, kau, kau tak perasan aku suka mu
F        G
Dari dulu lagi
Am       C
Kau simpan hatiku
F          G            Am
Dari darjah satu (darjah satu)
F          G
Dari darjah satu
                 Am
Aku suka kamu

Monday, July 1, 2013

Lirik Kasih Ibu By IamNeeta


Testingg testingg~
Cari2 chord tp tak jumpa T_T



Kasih yang telah kau berikan
Indah seperti bintang
Cinta yang telah kau curahkan
Bagai warna pelangi
Hidup yang telah kau berikan
Terbaik buat kami
Terhebat kau memang terhebat
Aku memujamu

Chorus:
Owh ibu
Aku juga mencintaimu
Owh ibu
Engkau slalu didalam hatiku
Owh ibu
Dalam setiap doa aku
Ku selalu
Menyebut namamu

Saat aku sakit dan lemah
Engkau mengobati aku
Saat aku sunyi dan sepi
Engkau slalu disisiku
Biar penat lelah tubuhku
Engkau tetap bersama kami
Terhebat memang terhebat
Engkaulah ibuku

[Ulang Chorus]



Tuesday, June 11, 2013

Chord dan lirik Kisah Kita-Wani

Intro : G, Em, C, D

  G            Em
Kita akan bersama 

C                           D
bila kita ditakdirkan berjumpa

G                        Em
Namun aku tetap berdiri disini 

C                           D
menantimu datang kepadaku lagi


G                   Em
Engkau jauh disana

C                         D
tapi ku tahu hatimu sama

G                   Em
Menungguku datang kepadamu

C                           D
Untuk mengulang kisahku denganmu


G                Em
Mungkin kita bahagia

C                           D
Bila kita ditakdirkan bersama

G                 Em
Kau dan aku saling percaya


C                           D           G
Bahwa kita tetap bersama....selamanya